Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
https://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=581

Pēc gada pārtraukuma šovasar Dubultu ev. lut. baznīcā atkal notiks 13. starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls Vox angelica!

Edīte Alpe
2021.07.02 00:59

Festivāla koncerti notiks katru svētdienu plkst. 18.00, šovasar sākot no 18. jūlija līdz 12. septembrim.

Pēc gada pārtraukuma Dubultu ev. lut. baznīcā šovasar notiks ilgi gaidītais trīspadsmitais starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls Vox angelica! Festivālu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Valsts Kultūrkapitālfonds.

Kā vienmēr, festivāla koncerti notiks katru svētdienu plkst. 18.00, šovasar sākot no 18. jūlija līdz 12. septembrim.

Ar jaunu cerību uz nākotni festivālu simboliski ieskandinās mūsu jaunākā ērģelnieku paaudze, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas absolventi, kas šajā ne vienkāršajā pandēmijas gadā tomēr ir spoži sevi apliecinājuši, gūstot godalgotas vietas starptautiskos online konkursos un piedaloties videotiešraižu koncertos. Ar koncertu „Cerības gaismā“ festivāls tiks atklāts 18. jūlijā, tajā piedalīsies jaunie ērģelnieki Sandra Baldiņa, Katrīna Štālmane un Pāvels Ceļikovs, kopā ar viņiem muzicēs soliste, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece Liene Neija – Kalniņa.

Festivāla gaitā šovasar plānoti deviņi koncerti, kuros muzicēs ne tikai latviešu ērģelnieki kopā ar solistiem – instrumentālistiem un dziedātājiem, bet arī angļu izcelsmes ērģelnieks no Vācijas Duglas Brjūss (Douglas Bruce). Viesosies arī Zviedrijā dzīvojošā latviešu ērģelniece Ligita Sneibe, kā arī Latvijas ērģelnieki Edīte Alpe, Aigars Reinis, Kristīne Adamaite, bet vienā no koncertiem kā ērģeles, tā arī klavesīnu spēlēs Roberts Hansons. Festivālā piedalīsies daudzi pazīstami mūziķi - flautistes Dita Krenberga, Ilze Urbāne, saksofonisti Artis Sīmanis, Aigars Raumanis, sitaminstrumentālisti Elīna Endzele, Ernests Mediņš, dziedātāji Laura Grecka, Ilona Bagele, Dainis Kalnačs un pasaulē slavenais latviešu basbaritons Eglis Siliņš.

Viens no festivāla magnētiem, kas rada publikas interesi un kļuvis par zināmu „standartu“ festivāla pastāvēšanas laikā ir videoprojekcija uz ekrāna, kas ļauj ikvienam klātesošajam vērot ērģelnieka, kā arī pārējo, balkonā esošo mūziķu spēli tuvplānā – tas, kā vienmēr, pietuvinās mūziķus klausītājiem arī šogad!

Tiem, kuri nevarēs ierasties uz koncertiem klātienē būs iespēja tos vērot gan videotiešraidē, gan vēlāk arī ierakstā YouTube JurmalaLIVE kanālā. Ieeja festivāla koncertos bez maksas, būsim pateicīgi par jūsu ziedojumiem!

Apmeklējot koncertus lūdzam rēķināties, ka koncerts ir pasākums, kura rīkošanai jānotiek saskaņā ar patreiz valstī noteiktajām epidemioloģiskajām prasībām par pasākuma rīkošanas kārtību, un, saskaņā ar „droša pasākuma“ rīkošanu, būs jāuzrāda EU zaļais Covid sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Bērni līdz 12 gadu vecumam, kā arī visi, kuriem nav šāda sertifikāta, patreiz koncertus ir aicināti skatīties videotiešraidēs! Iespējamas izmaiņas, tādēļ aktuālajai informācijai lūdzu sekojiet līdzi „Festival Vox angelica“ lapā feisbukā.  

 

Festivāla projekta vadītāja Edīte Alpe.