Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=61

Foto izstāde draudzes mājā

Aivars B.
2009.07.13 22:31

Draudzes mājas sanāksmju zālē apskatāma jauna foto iztāde


 

            Daudzveidība ir kreatīva dzīvesveida uzvārds. Jauni horizonti vai tikai jauni kaimiņi, tas nav no svara. Būtība- atrasties tur un vērot- katru reizi savādāk. Šoreiz mūsu ģimene ir metusi jaunu izaicinājumu, proti, fotomākslas lauciņā. Šī ir pirmā reize, kad māte un abas meitas vienojas kopīgā radošo darbu izpausmē.

            Mamma, Eva, jau kopš skolas laikiem aizraujas ar fotogrāfiju kā vaļas prieku, kas joprojām nav palicis novārtā. Galvenā nodarbošanās ir glezniecība, taču tai ar viņas fotogrāfijas tematiku ir vienojošs vadmotīvs. Maigums un romantika, mūžīgi mainīgā ziedu pasaule, cilvēka un dabas radītajos mākslas darbos. Gaiši toņi un skatiens, kas maldās tālumā, kaut kur aizaugušu taciņu labirintos.

            Arī jaunākajai māsai, Denīzei, fotogrāfija ir kā vaļas prieks, bet ikdienā uzsvars tiek likts uz popārtu. Dienas viņa pavada skicējot, aizpildot neskaitāmas papīra loksnes, kas ved uz meistarību. Fotogrāfija Denīzei ir kā pašizziņas process, tajā viņa atklāj sevi, apvienojot četras stihijas- uguni, ūdeni, zemi un netveramo gaisu.

            Es – Anete mirklīgi ļaujos visām radošām izpausmēm, tverot dzīves sniegto, tādēļ fotogrāfija man savā ziņā ir nejaušība, draudzenes ierosināta kopīga nodarbošanās, kura nu jau iesakņojusies manī. Tajā es nosacīti krāju savas dienas kā mūžīgās jaunības eliksīru attēlā, vērpju nostalģisku melodiju.

            Izstādē redzamajās fotogrāfijās būs iespēja aplūkot kontrastus un līdzības, kas valda starp eksistences pamatvienību- ģimeni. Tās locekļu sadošanos rokās jaunrades vārdā.