Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=420

Vox Angelica koncerts BAHS UN DŽENKINSS

Mārtiņš Kupčs
2016.07.29 09:18

31. jūlijā plkst. 18.00 Edīte Alpe, ērģeles Indris Egle, oboja

Koncerta programmu veido divu dažādu laikmetu komponistu mūzika - baroka laikmeta izcilā skaņraža Johana Sebastiāna Baha un mūsdienu britu komponista Karla Dženkinsa skaņdarbi. Pārsteidzošā veidā ir kāda netverama stīga, kas šo atšķirīgo laikmetu mūziku padara vienlīdz tveramu mūsdienu klausītājam un tādu, kas saderas līdzās. Iespējams tas ir kustības motoriskums, ostinato, kas raksturīgs kā baroka laikmeta mūzikai, tā mūsdienu kompozīcijām, dinamiskums un atmiņā paliekošu tematisko motīvu virknējums, varbūt vēl kas, taču abiem šī koncerta dalībniekiem – obojistam Indrim Eglem un ērģelniecei Edītei Alpei šķiet, ka abu skaņražu mūzikas apvienojums vienā koncertā ir pamatots.

Koncerta programmā iekļauti divi J.S. Baha skaņdarbi – viens no vispopulārākajiem un pazīstamākajiem viņa ērģeļdarbiem – Tokāta un fūga re minorā un pavisam reti atskaņotais koncerts obojai ar orķestri (pārlikumā ar ērģelēm) F dur BWV1053a.

No Karla Dženkinsa kompozīcijām arī skanēs viena no viņa populārākajām tēmām – Palladio ērģelēm, kā arī divi Latvijā tikko pirmatskaņoti skaņdarbi– Trumpeting Organ Morgan, un otrā daļa no koncerta Sarikiz.