Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=417

Vox Angelica koncerts CERI, DZIEDI, LŪDZIES

Mārtiņš Kupčs
2016.07.18 09:54

Piektdien, 22. jūlijā plkst. 18.00 Herfordas baznīcas mūzikas augstskolas koris (Vācija) Diriģents - Hildebrands Hāke Ērģeles - Ulfs Velners

Herfordas Baznīcas mūzikas augstskolā tiek izglītoti baznīcas mūziķi darbam Vācijas evanģēliski – luteriskajā baznīcā bakalaura un maģistra studiju programmās.

Augstskolas korī ir apmēram 40 dziedātāji. Maģistra studentu vadībā koris regulāri muzicē koncertos ar orķestri, tāpat sava diriģenta, H. Hākes vadībā piedalās dažādos festivālos kā arī īpašos Vestfālenes Baznīcas dievkalpojumos, sinodēs u.c. Šajā augstskolā muzikālo izglītību ieguvuši vairāki mūziķi no Latvijas, tādēl arī koris nolēmis doties koncertbraucienā uz mūsu valsti, lai dziedātu Rīgā, Liepājā un Jūrmalā.

Koncerta programmā ietverta kora mūzika a capella, ērģeļmūzika un darbi korim ar ērģelēm: J.S. Baha un J. Brāmsa motetes tipa kompozīcijas, kā arī vācu komponistu H. Šica, M. Rēgera un M. Vekmana skaņdarbi, kā arī spiričueli un latviešu komponista Riharda Dubras kompozīcija korim un ērģelēm.