Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=400

Aspazijai 151 - muzikāli literāra programma “Vienu pašu – dzīvu vārdu, karstu sirdi”

Ģirts
2016.03.05 21:31

Svētdien, 13. marta pēcpusdienā plkst. 16.00 Dubultu ev. lut. baznīca aicina uz Aspazijas 151. dzimšanas dienai veltītu literāri muzikālu programmu

Pagājis Raiņa un Aspazijas jubilejas gads, kas piedāvāja plašu, šiem svētkiem veltītu pasākumu klāstu un daudziem pavēra iespēju uzzināt un izzināt plašāk abu tautas dižmeistaru dzīves un daiļrades lappuses. Jau vairākus gadus pirms šīs lielās jubilejas marta mēnesī Dubultu ev. lut. baznīcā ir noticis Aspazijas dzimšanas dienai veltīts literāri – muzikāls vakars, un šo tradīciju ar Jūrmalas pilsētas domes gādību vēlamies turpināt arī šogad.
Svētdien, 13. marta pēcpusdienā plkst. 16.00 Dubultu ev. lut. baznīca aicina uz Aspazijas 151. dzimšanas dienai veltītu literāri muzikālu programmu – “Vienu pašu – dzīvu vārdu, karstu sirdi...” Tajā piedalīsies dziedātāja Ieva Parša, kura kopā ar ērģelnieci Edīti Alpi un Jūrmalas mūzikas vidusskolas koklētāju ansambli Kristīnes Ojalas vadībā atskaņos Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Maijas Solovjovas, Jāņa Lūsēna un Zigmara Liepiņa dziesmas ar Aspazijas vārdiem. Koncertā skanēs arī Līgas Ančevskas un Riharda Dubras mūzika koklēm. Aspazijas dzeju lasīs aktrise Regīna Razuma.
Aspazijas dzejas noskaņām atbilstošu atmosfēru palīdzēs radīt māksliniece Anna Vanaga, kuras veidoto gaismas vitrāžu un animēto attēlu instalācijas, kā arī Aspazijas mīļākās - debeszilās krāsas gaismu spēles papildinās mūzikas un dzejas radītās emocijas.

Ieeja par ziedojumiem.