Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=371

Festivāla Vox Angelica 2015 atklāšanas koncerts 28. jūnijā

Ģirts
2015.06.11 15:51

Aicina 8. starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Vox Angelica" Jūrmalā, Dubultu ev. lut. baznīcā. Koncerti notiks katru svētdienu plkst. 18.00 28. 06. – 16. 08. 2015

IESKANDINAM ASTOTO ĒRĢEĻMŪZIKAS FESTIVĀLU VOX ANGELICA
Svētdien, 28. jūnijā plkst. 18.00 uz atklāšanas koncertu aicina nu jau astotais starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls Vox angelica. Daudzveidīgi raiba un krāšņa kā vasaras ziedu buķete ir šī gada festivāla koncertprogramma. Ērģeles ir festivāla centrālais zieds, bet kopā ar tām muzikālo ziedu pušķī rotāsies gan pūšaminstrumenti (saksofons, klarnete, oboja un flauta), gan stīgu instrumenti (vijole, čells), kā arī daudzi dziedātāji. Vox angelica (tulk. enģeliskā balss) ir klusākais Dubultu baznīcas ērģeļu reģistrs, kurš aicina ieklausīties ērģeļu balsu daudzveidībā no vissmalkākajiem tembriem līdz orķestrālajam tutti visvarenākajā ērģeļu – visu instrumentu karalienes - skanējuma spožumā.
Festivāla koncertos piedalīsies ērģelnieki Kristīne Adamaite, Edīte Alpe, Larisa Carjkova, Una Cintiņa, Tālivaldis Deksnis un Aija Ziņģīte. Kopā ar ērģelēm muzicēs dziedātāji Ilona Bagele, Monta Martinsone, Ieva Parša, Ieva Manoni, Žoržs Siksna, Jolanta Strikaite-Lapiņa un Žans Sebastians Bovē, kā arī daudzi instrumentālisti – saksofonists Arvīds Kazlausks, vijolnieks Raimonds Ozols, klarnetists Ints Dālderis, flautiste Anete Toča, čellists Ivars Bezprozvanovs un obojists Egils Upatnieks. Mūziķu saspēli ērģeļu balkonā klausītājiem būs iespēja skatīt ekrānā. Šogad festivāls notiek jau astoto reizi, tādēļ gluži simboliski tā gaitā iecerēti astoņi koncerti, kurus klausītāji varēs baudīt Dubultu ev. lut. baznīcā katru svētdienu plkst. 18.00 no 28. jūnija līdz 16. augustam. Festivālu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds. Ieeja par ziedojumiem no 2  eiro.

plakāts – šeit

buklets - puse
buklets  - otra puse

‍Dubultu ev. lut. baznīcas ērģeles
Ērģeles uz Jūrmalu atceļojušas no Anglijas 2001. gadā. Tās būvējusi firma DRIVER&Co, Bērnlijā, Lankaširā 1925. gadā. Ērģelēm ir trīs manuāļi un pedāļu klavitūra, 30 reģistri, mehāniska manuāļu un elektriska pedāļu traktūra.