Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=331

Haralda Sīmaņa koncerts "Par zāli, par sāli un Tevi" svētdien, 11. maijā plkst. 17.00

Ģirts
2014.04.26 23:53

Dziesminieka Haralda Sīmaņa koncerts „Par zāli, par sāli un Tevi” notiks Dubultu ev. lut. baznīcā svētdien, 11. maijā plkst. 17.00., Programmā iekļautas dziesmas par trim ļoti būtiskām vērtībām - par dabu, kurā dzīvojam; par sāli - mācību, ko ievērojam; par Tevi - Tevi, kas debesīs. Dziesmu unikālo izpildījumu koncerta pirmajā daļā dziesminieks papildinās ar ērģelēm, otrajā – ar ģitāru.

H.Sīmanis ir dziesminieks, kura balss diapazons sasniedz gandrīz četras oktāvas. Tīrradnis. Cilvēks ar fascinējošu balsi un savu laika izjūtu. Īsts draugs. Mūzika nav viņa pašmērķis, bet pašsaglabāšanās instinkts.

Mūzikā H.Sīmanis sevi pieteica ar poēmu ērģelēm “Mīlestība nekad nebeidzas” (1976) un lika klausītājiem aizturēt elpu, kad “Mikrofona” aptaujas laureātu koncertā (1980) dziedāja “Melns ezers kalna galā...”.

H. Sīmanis dod priekšroku mākslinieciskai brīvībai un strādā individuāli, regulāri apbraukājot Latvijas baznīcas ar savu dziesmu koncertiem. Viņš rada pēc sarunas ar sevi klusumā un joprojām dod ļaudīm to, kas caur viņu nācis. H.Sīmaņa diskogrāfija:
“Es strauta malā slāpēs eju bojā”, 1995
“Starp divām gaismām”, 1996
 “Starp divām gaismām/Izlase”, 2006 - izdevniecība “Mikrofona Ieraksti” uzskata, ka šis albums ir ierindojams starp visu laiku labākajiem mūzikas ierakstiem, kādi jebkad radīti latviešu valodā.
„Es esmu rīts”, 2012
„Par zāli, par sāli un Tevi”, 2013.

H. Sīmaņa mūzikas skanējums ir enerģētiski piesātināts, tas spēj pacelt augstumos un dāvāt to, pēc kā ilgojamies – pārdzīvojumu un dvēseli. Koncertā būs gaidīts ikviens, kurš vēlas ieklausīties un sadzirdēt.


‍ieeja par ziedojumiem
adrese: Jūrmalā, Baznīcas ielā 13
info: www.dubultudraudze.lv
atbalsta: Jurmalas domes logo