Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=327

Filma „Kristus ciešanas" - Šo trešdien 19:00

Aivars B.
2015.03.29 21:36

Šo trešdien (1.04.15) 19:00 draudzes nama telpās tiks demonstrēta mākslas filma „Kristus ciešanas". Esat laipni aicināti!

Filmā atspoguļotas Jēzus Kristus dzīves pēdējās divpadsmit stundas. Tā sākas ar Jēzus lūgšanām Olīvu dārzā, uz kurieni viņš ir atnācis pēc Pēdējā Vakarēdiena un kur viņam nākas pretoties Sātana kārdinājumam. Mazliet vēlāk, Jūdas Iskariota nodots, Jēzus tiek apcietināts un aizvests uz Jeruzalemi, kur farizeji viņu apsūdz zaimošanā. Pratināšana beidzas ar notiesāšanu uz nāvi. Jēzus tiek aizvests pie Pilāta, romiešu ieceltā Palestīnas pārvaldnieka, kurš uzklausa farizeju spriedumu. Pilāts nojauš politiska konflikta izcelšanos, tādēļ viņš Jēzu nodod valdnieka Hēroda rokās. Hērods sūta Jēzu atpakaļ pie Pilāta, kurš ļauj pūlim izlemt, vai sodīt Jēzu vai kādu noziedznieku vārdā Baraba. Pūlis lemj par labu noziedzniekam, un Jēzum tiek spriests sods. Jēzus tiek nodots romiešu kareivju rokās, kuri viņu per un sit. Gandrīz neatpazīstams viņš tiek vests atpakaļ pie Pilāta, kurš pūlim atkal vaicā, vai ir gana. Pūlim nav gana, tāpēc Pilāts lemj nodot Jēzu pilnīgā tautas un kareivju varā. Jēzum tiek iedots krusts, kuru viņš nes cauri Jeruzalemei uz Golgāta kalnu. Tur Jēzus tiek sists krustā.

Filma izraisījusi milzīgu ažiotāžu un pretrunīgas atsauksmes visā pasaulē. Tās režisors ir pieredzējušais aktieris Mels Gibsons, kurš ir uzņēmis skarbu, reālistisku, nežēlīgu un neierastu darbu par Jēzu. Filma pilnībā uzņemta aramiešu un latīņu valodās, kurās cilvēki runāja toreiz.

Gads: 2004
Valsts: ASV
Nosaukums oriģinālvalodā: Passion of the Christ, The
Galvenajās lomās: James Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Francesco De Vito, Mattia Sbragia, Toni Bertorelli, Luca Lionello, Hristo Shopov, Claudia Gerini
Filmas režisors: Mel Gibson
Kino žanrs:  Drāma   Vēsturiskas filmas
 
Filmas ilgums: 126 minūtes

vairāk info