Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=252

Jau ļoti drīz 4.Latvijas luterāņu jauniešu dienām

Santa Goža
2012.06.05 14:50

15.-17. jūnijā Rīgā risināsies 4. Latvijas luterāņu Jauniešu dienas ar moto „Iededzies!”. Šis būs pasākums, kurā būs vieta satikties luterāņu jauniešiem no visas Latvijas, stiprināt vienam otru ticībā un svinēt LELB 90 gadu jubileju.

Kas var piedalīties Jauniešu dienās?
- Visi, kas jūtas jauni! Tiem, kas jaunāki par 18 gadiem, jāņem līdzi vecāku parakstīta atļauja.

Kā pieteikties uz Jauniešu dienām?
- To var izdarīt elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu, ko atradīsiet www.lelb-jaunatne.lv, sadaļā 4.jauniešu dienas. Vislabāk, ja uzreiz piesakās kopā ar citiem - kā grupa no draudzes, bet var pieteikties arī individuāli. Pieteikuma anketa ir jānosūta uz e-pastu jauniesudienas@gmail.com

Cik tas maksās?
- Piesakoties līdz 10.jūnijam, dalības maksa ir 10 lati.  Reģistrējoties pēc 10.jūnija vai pasākuma dienā: 12 Ls. Tiem kas dzīvo tālāk no Rīgas, ir iespējama atlaide, jo viņiem jau ir lielāki izdevumi, maksājot ceļa naudu.

Kāpēc būtu vērts piedalīties Jauniešu dienās?
1) kristīgās sadraudzības nekad nevar būt par daudz! Sanākot kopā, mēs stiprinām viens otru, reizē dodam un gūstam. Kopība mūs balsta. Sanākot kopā ieraugam, ka mūsu ir daudz - cilvēku, kam ir svarīga ticība un kristīgs dzīves veids.
‍2) Jauniešu dienu moto „Iededzies!” atgādina par to, ka ticīgam cilvēkam ir jāiedegas ne tikai par savu paša dzīvi un savu ticību. Bet jau tajā brīdī, kad kļūstam kristieši, Dievs mūs sūta apliecināt ticību. Dzīvu kristieti raksturo divas lietas. Pirmā ir tā, ka esmu pateicīgs sirdī par dāvāto ticību un to, ka Dievs mani dara bagātu, un otra, ka skatoties uz saviem radiem, draugiem, paziņām, man gribas arī viņiem iedot to, ko esmu saņēmis no Dieva. Kādreiz mēs tiekamies, un svinam sadraudzību, bet aizmirstam to otru lietu - ka katra kristieša misija ir būt kā mazai baznīcai pasaulē, dzīvam apliecinājumam, ka Debesu Tēvs ir klātesošs. Mums ir atbildība par cilvēkiem, kas dzīvo mums līdzās, ne vien palīdzēt viņiem praktiskās lietās, bet arī palīdzot saskatīt Dievu caur mūsu dzīvēm.
‍3) ar šo pasākumu arī svinēsim LELB 90. dzimšanas dienu, apliecinot to, ka jaunieši apzinās, ka ir Baznīcas nākotne un cerība, bet ir arī tagadne. Baznīca nav radusies tukšā vietā, bet tai ir dziļas un skaistas saknes. Mēs lietojam šis Baznīcas augļus, esot ticības telpā, ko reiz cēluši cilvēki pirms mums. Mums ir svarīgi apzināties savu piederību un identitāti, būt priecīgiem un lepniem, par to, kas esam un mūsu atbildība ir šo mantojumu nest tālāk.


Ar pasākuma aprakstu, pieteikšanos un jauniešu dienu programmu un visu citu var iepazīties šeit:

‍‍‍http://www.lelb-jaunatne.lv/p/4jauniesu-dienas.html