Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=194

Atskats uz Somijas braucienu no 4.-9.augustam

Santa Goža
2011.08.31 21:41

Šogad no 4.-9. augustam Dubultu un Balgales draudze ciemojās māsu draudzē Larsmo* (somu val. - Luoto), Somijā.

Viss sākās ar izbraukšanu 4. augustā plkst.24.00 naktī, ceļā līdz Tallinai pavadot 5 stundas. Somijas līci šķērsojām ar prāmi Tallina-Helsinki, tālākais ceļš, apmēram 500 km līdz  Larsmo draudzes namam, kur tikām laipni sagaidīti, tika veikts 7 stundās ar autobusu.

Draudzes namā pie tējas un kafijas tasēm, iezīmējās tālākais ceļojuma norises plāns gan jauniešiem, gan pārējiem draudzes locekļiem. Jaunieši kopā ar Larsmo un Karleby zviedru draudzes jauniešiem brauca uz jauniešiem organizētu nometni „Jēzus dod...”, kurā tika pavadītas 3 naktis. Pati nometne notika Karleby, Torsö  nometņu vietā. Kopā ar jauniešiem bija arī Larsmo dr. mācītājs Makss-Ūlavs Lassila (Max-Olav Lassila) un Dubultu dr. mācītājs Ivo Grantiņš. Nometnes grafiks bija saspringts. Jauniešiem katru dienu notika rīta un vakara svētbrīdis, Bībeles studija "Jēzus dod...dzīvību, prieku, cerību" ar tēmu katrai dienai un pārrunām par dzirdēto, semināri  - Misija, Evanģelizācija, Draudzēšanās, Pareizi un aplami saskaņā ar Bībeli, Kristīgā ticība Latvijā, kā arī sporta un dažādas citas dienas un vakara aktivitātes. Svētdienas vakarā nometnē notika arī dievkalpojums.

Pārējie draudzes locekļi, kas nepiedalījās jauniešu nometnē, baudīja sadraudzību viesģimenēs, kurās dzīvoja; kopīgi devās ekskursijās, apskatot, gan laivu muzeju, gan salas, gan tuvējās pilsētas.

Ceturtās dienas vakarā draudzes namā notika atvadu vakars Latvijas viesiem - ar vakariņām un pankūkām, ar ģimeņu kopbildēm un e-pastu apmaiņu, dalīšanos piedzīvotajā un pieredzētajā. Jaunieši vēlāk devās uz Larsmo jauniešu namu Xodus, kur turpinājās sadraudzība - volejbols, Uno spēlēšana un sarunas. Pēdējo nakti arī jaunieši nakšņoja viesģimenēs.

Izbraukšanas norisi dramatizēja agrā celšanās - plkst. 05.00 no rīta visi tikās pie Larsmo draudzes nama, lai atvadītos, uztaisītu lielo kopbildi, iekrāmētu mantas autobusā un dotos garajā mājupceļā uz Latviju.

Mazu daļu no piedzīvotā var redzēt arī pievienotajā fotostāstā.


*Dubultu un Larsmo draudzes sadarbība un sadraudzība aizsākās 90. gadu sākumā. 1991.gadā tika nodibināti kontakti ar Dubultu draudzi, kuru rezultātātā tagad izveidota cieša draudzība un notiek regulāri apmaiņas braucieni gandrīz vai ik gadu uz Larsmo draudzi.
Pagājušā gada vasarā Dubultu draudze uzņēma ciemiņus no Larsmo draudzes.
Vēlāk, 21.gs. sākumā, tika nodibināti kontakti arī ar Balgales un Dzirciema lauku draudzi.