Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=193

Kora DZINTARS un ērģelnieces Edītes Alpes koncerts

Mārtiņš Kupčs
2011.08.27 14:13

Svētdien, 28.06. plkst. 18.00. Programmā: T.L.de Viktoria, Dž.Raters, R.Jermaks, M.Einfelde, Ē.Ešenvalds. Kora diriģente - Aira Birziņa.

Sieviešu koris „Dzintars” dibināts 1947.gadā un kopš tā laika ir ne tikai viens no labākajiem sieviešu koriem Latvijā, bet pazīstams arī visā pasaulē. Koris guvis daudz uzvaru visprestižākajos starptautiskajos koru konkursos (Debrecena, Marktoberdorfa, Tolosa un citi). Koncertturnejās koris viesojies daudzās Eiropas valstīs, ASV un Japānā. Koris ierakstījis 6 mūzikas albumus, vairākas skaņu plates un neskaitāmus skaņdarbus Latvijas Radio fondos. Ilggadēja kora mākslinieciskā vadītāja bija Dziesmu svētku virsdiriģente Ausma Derkēvica. Kopš 2000. gada kora mākslinieciskā vadītāja ir Aira Birziņa.
Edīte Alpe ir Dubultu ev. lut. draudzes ērģelniece un koncertu producente. 2000. gadā ieguvusi maģistra grādu , absolvējot Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas ērģeļklasi, papildinājusies Ziemeļuplandes internacionālajā Bruksorgel vasaras akadēmijā Zviedrijā un studējusi Karaliskajā konservatorijā Toronto, Kanādā. Koncertējusi Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā, Austrijā, Vācijā, Krievijā un Kanādā.


‍Šis ir pēdējais koncertu cikla "Ērģeļmūzikas vasara Dubultos" koncerts.