Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=186

Ērģelnieces Līgas Vilmanes koncerts

Mārtiņš Kupčs
2011.07.29 15:18

Svētdien, 31.07. plkst. 18.00. Programmā: Dž. Freskobaldi, J.P. Svēlinks, P. Kornets, B. Storace

Ērģelniece un klavesīniste Līga Vilmane absolvējusi Jelgavas mūzikas vidusskolu, līdz 2007.gadam bija Jelgavas Sv. Annas draudzes ērģelniece. 2006.gadā absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesora Tālivalda Dekšņa ērģeļspēles klasi bakalaura programmā, un vēlāk maģistra studijas Mesiāna akadēmijā (Messiaen academy) Nīderlandē, ērģelnieku Haisa van Shonhovena un Teo Jellemas ērģeļspēles klasē. Pašlaik apgūst klavesīna spēli bakalaura programmā Zvolles (Zwolle) konservatorijā Tinekes Steinbrinkas klasē Nīderlandē.
Līga Vilmane piedalījusies ērģelnieku konkursā Opavā (Čehija, Petra Ebena konkurss), Hamburgā un Kaļiņigradā (M. Tariverdijeva konkurss). Papildinājusi meistarību Zviedrijā pie ērģelniekiem Hansa Ulas Eriksona un Hansa Fagiusa, Francijā pie ērģelnieka Mišela Bovarda. Nīderlandē kā ērģelniece-kantors strādā Hāksbergenas Reformātu draudzē, kā arī ir soprāns vokālajā ansamblī ‘Exicon’.
Ērģelnieces interešu lokā īpašu vietu ieņem senā mūzika, un koncerta programmu Dubultu baznīcai veido 15. un 16. gadsimta mūzika – itāļu komponista Džirolamo Freskobaldi, nīderlandieša Jana Pītersona Svēlinka, kā arī vairāku citu renesanses un agrīnā baroka laikmeta skaņražu darbi.


Informāciju par citiem koncertiem, kas šovasar notiks Dubultu baznīcā, varat atrast šeit - sadaļā 'Ērģeļmūzikas vasara'.