Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=182

Ērģelnieces Larisas Carjkovas koncerts

Mārtiņš Kupčs
2011.07.15 12:48

Svētdien, 17. jūlijā plkst. 18.00 notiks nākamais ērģelmūzikas koncerts. Šajā svētdienā skanās N.de Grinjī, C.Franka, J.S.Baha, L.Garūtas, Š.M.Vidora mūzika.

Larisa Carjkova pēc J. Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžas absolvēšanas iestājusies Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā doc. Jura Žvikova klavieru klasē. Tad arī tiek iepazītas ērģeles, kas kļūst par mūža mīlestību. 2009. gadā absolvēta JVLMA ērģeļu klase pie prof. T. Dekšņa. Mācību laikā bija iespēja Socrates Erasmus apmaiņas programmas ietvaros studēt Štutgartē pie pasaules slavenājiem ērģeļspēles profesoriem Ludgera Lomana un Jona Laukvika. Neizpalika arī intensīvās mācības dažādos kursos un ērģeļu akadēmijās Zviedrijā, Latvijā , Maskavā un arī šogad Vācijā. Piedalījusies 1. Starptautiskajā J.Šmita konkursā Kitzbuel, Starptautiskajā M.Čurļoņa konkursā Viļņā. Uzstājas ar koncertiem Rīgas Domā un citas Rīgas un Latvijas baznīcās, arī ārpus Latvijas aktīvi popularizē latviešu kultūru. Ikdienas darba gaitas rit Rīgā, Pāvula Jurjāna mūzikas skolā. Pirms diviem gadiem viesojusies Parīzē, un tā iespaidā radusies doma izveidot franču mūzikas koncertprogrammu. Koncertā Dubultos ērģelniece spēlēs skaņdarbus , kuri viņu īpaši uzrunā. Tā būs neliela pastaiga dažādu laikmetu komponistu sabiedrībā - katram būs savs stāsts un noskaņa. Lai nepazaudētu galvu franču virpulī, programmā būs arī dzīļdomīgais J.S.Bahs un romantiski ekspresīva Lūcija Garūta. 

Informāciju par citiem koncertiem, kas šovasar notiks Dubultu baznīcā, varat atrast šeit - sadaļā 'Ērģeļmūzikas vasara'.