Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=176

Klarnešu ansambļa 'Quatrro differente' koncerts

Mārtiņš Kupčs
2011.06.22 11:23

Svētdien, 26.06. plkst 18.00 Dubultu baznīcā koncertēs klarnešu kvartets, dziedātāja Gunita Sakniņa un ērģelniece Edīte Alpe.

Quattro Differente ir dibināts 1999. gadā. Tajā darbojas četri mūziķi: Guntars Gedroics, Kristaps Kitners, Marina Vidmonte un Česlavs Grods. Kopš dibināšanas brīža Quattro Differente ir koncertējis ne tikai Latvijā, bet gan arī ārpus tās robežām. Nosacīti neilgajā pastavēšanas laikā ansamblis ir ieguvis un apliecinajis savu profesionālismu. Pateicoties kvarteta ļoti aktīvajai sadarbībai ar dažādu valstu mūziķiem un komponistiem Quattro Differente repertuārs ir ļoti daudzveidīgs, taču centrālo vietu kvarteta daiļradē ieņem latviešu komponistu mūzika, kas vienmēr bija un būs šī kolektīva prioritāte.
Arī koncertā Dubultos skanēs latviešu komponistu J. Kalniņa un J. Karlsona darbu pārlikumi klarnešu ansamblim, kā arī baroka dižā meistara J.S. Baha un spožā klasiķa V.A. Mocarta mūzika. Balsij ar klarnešu pavadījumu Guntas Sakniņas izpildījumā skanēs trīs A. Mihailova dziesmas. Koncertā dzirdēsim arī ērģeļu skaņas – ērģelnieces Edītes Alpes interpretācijā skanēs franču romantiķa Sezāra Franka Heroiskais skaņdarbs un populārās brazīļu komponista H. Villa – Lobusa Bahiānas pārlikums ērģelēm. Edīte Alpe ir Dubultu ev. lut. draudzes ērģelniece un koncertu producente. 2000. gadā ieguvusi maģistra grādu , absolvējot Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas ērģeļklasi, papildinājusies Ziemeļuplandes internacionālajā Bruksorgel vasaras akadēmijā Zviedrijā un studējusi Karaliskajā konservatorijā Toronto, Kanādā. Koncertējusi Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā, Austrijā, Vācijā, Krievijā un Kanādā.


Informāciju par citiem koncertiem, kas šovasar notiks Dubultu baznīcā, varat atrast sadaļā 'Mūzika' - rakstā 'Ērģeļmūzikas vasara Dubultos'.