Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultudraudze.lv/?ct=pasdraudze_actual&fu=read&id=106

Jaunumi par "Varasas trešdienām"

Ģirts
2010.07.12 12:21

Šo trešdien, 14. jūlijā pie mums būs ciemos kapelāne Rudīte Losāne, kas mums pastāstīs par savu kalpošanu ar pašas izveidotu kultūras izglītības programmu Iļģuciema sieviešu ieslodzījuma vietā. Piedalīties aicināti arī draudzes diakonijas kopas darbinieki, jo šai vakarā mēs arī uzzināsim, kā draudzei ir iespējams šo kalpošanu atbalstīt.

"Iļģuciema sieviešu cietumā jau astoto gadu darbojas kristīgās izglītības un audzināšanas programma Mirjama, ar kuras palīdzību 16 notiesātās tiek garīgi sagatavotas brīvībai. Viņas mācās Dieva vārdu, klausās kristīgo mūziku, dzied, glezno un... spēlē teātri.
Ar šīm sievietēm strādā astoņi pasniedzēji. Veco Derību māca teoloģijas maģistrs un Lutera akadēmijas pasniedzējs Viesturs Pavasars, Jauno Derību – Rudīte Losāne, kristīgās dzīves pamatus – otra cietuma kapelāne Diāna Repše. "Dieva vārds ir pamats, bet vēl jāuzceļ sienas un jāuzliek jumts, lai tev būtu nams, kurā dzīvot. Nevar kristīgajā programmā mācīt tikai Bībeli. Tāpēc mēģinām sievietes ievest arī kultūras jomā, mākslas zinātniece Baiba Eglīte viņām māca mākslas vēsturi, Jūlija Tkačenko – izprast klasisko mūziku, trijās studijās aicinām sievietes apliecināt sevi arī praktiski – dziedāt, studiju Kristus mūzikā vada mācītājs un mūziķis Uldis Liepiņš, gleznot kopā ar mākslinieci Martu Jurjāni, kā arī aktrises un topošās režisores Kristīnes Klētnieces vadībā spēlēt teātri. Darbs cietumā ir pārbaudījums arī pasniedzējiem, viņi nedrīkst apgūstamo vielu identificēt ar apmācāmo izdarīto."
citāts: Santa Raita, NRA pielikums "Mēs"